Vores historie​

Ser tilbake

Dansk Scanning A/S ble grunnlagt av Civilingeniør Henning Kirkegaard i 1995 med sikte på at det skal være lettere å få tilgang til informasjon i arkiver, uansett hvor du er. Visjonen har drevet virksomheten frem de siste årene og har påvirket metoden og drift av virksomheten. Fokuset var derfor i utgansgpunktet muligheten  til å få tilgang til informasjon over internett, å det førte logiskt nok til at informasjonen skale digitaliseres først. De to arbeidet som Dansk Scanning A/S arbeider med naturligt bli svært knyttet. I 1997 holder Dansk Scanning A/S til i en gammel gård på Ho Bugt Vej i Billum. Siden da har det ekspandert raskt.


Etter en  rolig vekst i virksomhetens oppstart, deretter begynte særlig regjeringen til å åpne øynene til   mulighetene på internett. Allerede i sluttet av 1997 begynte arbejdsmengden å stige og førte til behov for større lokaler. Veksten fortsatte inn i det nye år, som begynte å digitalisere byggesaksarkiver rundt om i landet, noe som gav ekstra arbeit. Samtidig har også økt fokuset på utviklingen av elektroniske arkiver for senere tillgang etter skanning.

Den store rykk

Rundt årsskiftet 2006/2007 vant Dansk Scanning A/S en bestilling av Domstoladministratjonen, som inkluderte skanning av 30 millioner sider for jurisdiksjoner inden utgangen av marts 2008 - samt hosting av alle dokumenterne fra hele landet på virksomhetens server - totalt 60 millioner sider. Den rekordstore ordre nødvendiggjort mer enn en dobling af arbeiterstokken, som på kort tid voksede fra cirka 25 ansatte til cirka 70 ansatte.

Veksten resulterte for andre gang behovet for større lokaler og til tross for en stor utvidelse af selskabets kapasitet, så var det i veldig travle perioder trengs for installasjon av faste nattskift.

Siden den gang er det  fortsatt vekst, spesielt med fortsatt digitalisering av kommunale byggeprosjekt arkiver, og de siste årene har vi håndtert noen store ordre i digitalisering av EUs sentrale arkiver og store skanning projekter for Kort og Matrikelstyrelsen (nå dansk Geodatastyrelsen).

Kontakt Dansk Scanning​

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Skannesprocessen

Logistik​k

Forberedelse

Skanne

Etterbehandling​

Laste til Elektronisk arkiv​

Restitusjon, lagring eller destruksjon​

Selskapsinformasjon

Dansk Scanning A/S

CVR: 20373490​

Adresse

Skagerrakvej 16

DK-Esbjerg N

Kontaktinformasjon

Nyhetsbrev

Du kan abonere på nyhetsbrevet

ved å  klikke her.